Яблучний пиріг з корицею
Інгредієнти:
• яблука – 600 г
• борошно – 200 г
• цукор – 150 г
• вершкове масло – 100 г
• молоко – 50 мл
• яйце – 1 шт.
• кориця – 1 ч. л
• розпушувач – 1 ч. л
• сіль
Приготування:
1. Яблука очистіть від шкірки, наріжте кубиками та змішайте з 50 г цукру та корицею. Залиште на 15 хвилин, щоб вони пустили сік.
2. У мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та залишок цукру. Додайте розтоплене масло, яйце та молоко. Замісіть однорідне тісто.
3. У форму для випікання викладіть половину тіста, потім рівномірно розкладіть яблука, зверху закрийте другою половиною тіста.
4. Випікайте при температурі 180°C протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
5. Подавайте пиріг теплим, з кулькою морозива. Радимо купити морозиво саме з ванільним смаком, що чудово доповнить цю смакоту!
Грушевий крамбл
Інгредієнти:
• груші – 500 г
• борошно – 150 г
• цукор – 100 г
• вершкове масло – 75 г
• вівсяні пластівці – 50 г
• кориця – 1 ч. л
• лимонний сік – 1 ст. л
Приготування:
1. Груші очистіть, наріжте тонкими скибочками та змішайте з лимонним соком й 50 г цукру.
2. У мисці змішайте борошно, залишок цукру, вівсяні пластівці та розтоплене масло. Перемішайте до отримання крихкої маси.
3. У форму для запікання викладіть груші, посипте їх приготованою крихтою.
4. Випікайте при температурі 180°C протягом 30-35 хвилин до золотистої скоринки.
5. Грушевий крамбл смачно подавати теплим, додавши улюблене морозиво або йогурт.
.